09 Mar

Даме – хероји данашњице

Црвени крст Крагујевца је, подоводом Међународног дана жена а уз подршку Градске управе, 9. марта реализовао традицонални пријем за жене –добровољне даваоце крви и сараднице у промоцији добровољног давалаштва крви.

На пријему је говорио председник Црвеног крста Крагујевац, прим. Др Стеван Китанић, који је подсетио да добровољно давалаштво крви у Крагујевцу има традицију и велике успехе, првенствено захваљући високој свести суграђана. „Ви, даме које дајете крв, а уз то сте и мајке, домаћице или запослене, имате много обавеза у кућним пословима, на радном месту, водите бригу о деци, и уз све то нађете време да дајете крв и помогнете некоме –  сматрам да сте ви прави хероји и на томе вам честитам!, истакао је председник.

Честитајући празник дамама, др Гордана дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту је истакла да Град Крагујевац већ две године за редом добија признање за најхуманији град, али да то признање не значи само број прикупљених јединица, већ значи предан рад сарадника, партнера, промотера, волонтера, лекара, старијих суграђана и подмлатка, који на заједничком путу промовишу највредније.

Присутне је поздравила и Маријана Стојановић, пропагатор Службе за трансфузију крви, а потом су гости уживали у поетској вечери коју су извели волонтери различитих старосних доби – од чланова Кутка за квалитетније старење, до малишана из вртића.

Након пријатног програма, квалитетног послужења и скромних поклона  које су добили, гости Црвеног крста нису крили задовољство услед оваквог пријема и цењења њихових дела.


 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *