21 Apr

Волонтаризам значи љубав и добру комуникацију

Другу половину априла месеца, тачније викенд од 19. до 21. априла ове године, млади волонтери Црвеног крста ће упамтити по дивном времену проведеном у Крагујевцу.

У наведеном периоду, чланови Омладине Црвеног крста Крагујевац, обележили су 33. годишњицу постојања и рада Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“, заједно са 20 пријатеља из градова Србије и из Охрида и пријатељима крагујевачког Црвеног крста.

На свечаној седници, одржаној 20. априла, волонтери су представили свој допринос раду Црвеног крста у 2018. години, захвалили се гостима и пријатељима и заједно посетили спомен – плочу посвећену др Елизабет Рос, у дворишту Црвеног крста, чије име  Омладина и носи. Овом скупу су посебну важност дали подршка и присуство: председника Црвеног крста Крагујевац прим. др Стевана Китанића, потпредседника др Љубише Милојевића, секретара Невенке Богдановић, старијих волонтера, а посебно Драгице Цаце Драгољевић и некадашњих чланова ОТЈ – Лазара Јовичића и Бранислава Петровића. Након скупа, волонтери су веома активно учествовали у радионици „Вештине комуникације“, коју је водила психолог Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевац, а том приликом је направљен и увод у обележавање „Недеље Црвеног крста“, када су волонтери изнели своје мотиве и разлоге на тему: „Зашто волим Црвени крст“?.

Програм обележавања ове годишњице Омладине крагујевачког Црвеног крста додатно су улепшале игре са циљем упознавања града од стране гостију,  извођење представе „Људи у црном“ и заједничка дружења.

Скуп је протекао на задовољство и гостију и домаћина, а посебно на задовољство  Црвеног крста, овим младим одговорним и хуманим волонтерима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *