27 Mar

Ангажовање и подршка који се не заборављају

Свечана седница Скупштине Црвеног крста Kрагујевац, која је одржана у 27. марта, била је посвећена сумирању резултата остварених у 2023. години, али и посвећивању пажње и захвалности истакнутим појединцима и институцијама, који су у протеклој години значајно помогли рад крагујевачког Цреног крста.

Црвени крст Крагујевац је на овој седници, за велики труд, координацију и резултате вишегодишње реализације акције „Хумани базар“, Лориану Гвидарело Пауновић наградио Сребрним знаком Црвеног крста Србије, а Захвалницом Црвеног крста Србије – њене најближе сараднике: Ану Пилиповић, Божић Маријану и Ненада и Пауновић Срђана.

Захвалницу Цреног крста Србије, добили су и вишедеценијски пријатељи и сарадници Црвеног крста, медијска кућа која помаже да се мисија, акције, услуге и целокупан рад, учине видљивим. Признање је Радио – телевизији Крагујевац, додељено овом приликом, између осталог и због многобројног емитовања емисије „Хероине српске војске“ током 2023. године, чиме је промовисана култура сећања и мира.

Признање Црвеног крста Kрагујевац “Златно перо” се додељује за медијски допринос промоцији активности и програма крагујевачког Црвеног крста, а добитник за 2023. годину је продукцијска кућа „Дуо дигитал медиа“ и 13 аутора емисије “Хероине српске војске”, која је промовисала културу сећања Kрагујевца и Kрагујевчана на доприносе чланица страних медицинских мисија током Великог рада.

Признање припада свим ауторима ове емисије, а то су: Богдан Врањешевић, Дејан Тршић, Зорица Ковачевић, Милош Јовановић, Ђорђе Тршић, Дарко Чојић, Драган Тимотијевић, Предраг Петровић, Небојша Радосављевић, Маријана Вукадин, Биљана Васиљевић, Наташа Врањешевић и Душко Марић.

На овој седници је посебно наглашено да је Црвени крст Крагујевац, према оствареним резултатима, најбоље рангирана организација Црвеног крста у Србији.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *