05 Dec

Акција „Један пакетић много љубави“ и Међународни дан волонтера

Пред нама је најлепше доба у години. Наступајући празници су пробудили веселу атмосферу и жељу за даривањем. То је време када се неко обрадовао закљученој петици на полугођу, неко се заљубио а неки сиромашни ђак се обрадовао скромном новогодишењем поклону. Ово је прилика да на самом крају године улепшамо празничне дане деци чији родитељи нису у могућности да то учине.

На Међународни дана волонтера, 5. децембра смо промовисали ликовне радове које су израдили ученици у оквиру конкурса „Један пакетић – пуно љубави“, али и хуманост и волонтерски дух који даје снагу нашој организацији да траје већ 140. година.

Родитељи и просветни радници утичу на децу и од малена их уче да дају, да деле и да развијају неке лепше вредности. Када смо били деца већина породица је редовно куповала новогодишње честитке. За нас је исписивање топлих речи и слање писама био посебан чин. И данас многи чувају кутију у којој чувају честитке и драгоцене слике из детињства. Докле год себе разумемо са другим људима ми смо хумани у правом смислу те речи а хуманост престаје када почне да живи само за себе.

 

 

 

 

 

 На наше велико задовољством на адресу Црвеног крста су стигла 674 ликовна рада из 13 основних школ и једне средње школе Тоза Драговић. Комисија је имала тежак задатак да их разврста и одабере радове чији су аутори похваљени и награђени за велики труд. Неколико најбољих је одштампано као честитка која су нашле пут до најмилијих. Свечаност су улепшали  малишани у оквиру заједничког програма за инклузију који су рецитовали новогодишње песме.

На предлог комисије за социјална питања а на основу одлуке Управног одбора, уз помоћ донатора и продајом честитки смо обезбедили новогодишње пакетиће за најугроженије малишане. Волонтери из „Кутка за квалитетније старње“ и млади из омладинске теренске јединице су помогли да спакујемо 1700 пакетића. Дугогодишњи волонтер маскиран у Деда Мраза је обрадовао децу са Програма Народне кухиње и децу са потешкоћама у развоју са сеоског подручја у нашим просторијама. Уз веселу атмосферу и „Чоколадице из маште“ које су деца добила на поклон, насмејани су са родитељима отишли кући. Такође смо обрадовали и малишане на болничком лечењу, сиромашну децу из наших подружница, децу из прихватилишта као и децу расељену са Косова. Након неколико дана, на Дечијем сајму поред промоције наших активности, младима и деци из Заједничог програма за инклузију смо поделили новогодишње поклоне након одгледане представе у организацији Града.

 НАГРАЂЕНИ АУТОРИ У КАТЕГОРИЈИ ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА:

  1. Борис Ђорђевић, ОШ В.С.Караџић-штампана честитка
  2. Миа Ружић,ОШ Д.Михајловић- штампана честитка
  3. Стефан Вуковић, ОШ М.Д.Тодоровић

НАГРАЂЕНИ АУТОРИ У КАТЕГОРИЈИ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА:

  1. Милановић Марта, ОШ Мирко Јовановићштампана честитка
  2. Костић Анастасија, ОШ М.Д.Тодоровићштампана честитка
  3. Јована Белошевић, ОШ Д.Михајловић

НАГРАЂЕНИ АУТОРИ У КАТЕГОРИЈИ СРЕДЊОШКОЛАЦА:

  1. Абдулаховић Анела (Тоза Драговић)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *