26 Oct

Акција ”Селу у походе” у Рогојевцу и Букоровцу

Црвени крст Крагујевац је реализовао још две акције „Селу у походе“ 26. октобра у Рогојевцу и 3. новембра у селу Букоровац. Као и до сада део финансијке подршке је пружио Град Крагујевац а један део активности смо реалозовали уз помоћ донација.

У самој реализацији Ватрогасно-спасилачке јединице и Саобраћајна полиција су одржале практично предавање о безбедности како деце тако и одраслих у саобраћају али и опасностима од пожара на отвореном простору. Део који је везан за здравствено превентивне прегледе и савета су реализовали Институт за јавно здравље, Дом здравља, Превентивни центар и Хитна медицинска помоћ. Прегледали су мештане и одлазили на терен. У обе акције се одазвало више десетина мештана, претежно старије доби који су задовољни акцијом јер им је одлазака код лекара у град напоран и ово је јединствена прилика да их неколико лекара специјалиста прегледа на једном месту. За само неколико минута провере притисак , ниво шећера у крви, преконтолишу рад срца код интернисте а жене обаве и преглед код гинеколога. Најмлађи су прошли преглед стоматолога и оториноларинголога а на крају кроз едукативно-забавну игру су их волонтеру информисали о превенцији борбе против трговине људима.

Посебна пажња је посвећена непокетним лицима и матерјлано угроженим породицама које су уз помоћ Центра за социјлни рад добили једнократну помоћ у пакетима хране и хигијене.

Циљ акције је да се укаже пажња и помогне мештанима удаљених сеоских средина и приближе институције од значаја за функционисање.

У овиру акција  реализоване су следеће активности:

Активност

1. БРОЈ ПРЕГЛЕДА ОПШТЕ ПРАКСЕ

2. БРОЈ ПРЕГЛЕДА НА ТЕРЕНУ

3. БРОЈ СТОМАТОЛОШКИХ ПРЕГЛЕДА

4. БРОЈ ГИНЕКОЛОШКИХ ПРЕГЛЕДА

5. БРОЈ ИНТЕРНИСТИЧКИХ ПРЕГЛЕДА

6. БРОЈ ОРЛ ПРЕГЛЕДА

7. УКУПАН БРОЈ ПРЕГЛЕДА

8. БРОЈ ПРЕГЛЕДА КРВИ НА ГЛУКОЗУ

9. БРОЈ УЗЕТИХ УЗОРАКА ВОДЕ

10. БРОЈ УРАЂЕНИХ ДЕРАТИЗАЦИЈА

11. БРОЈ ПОДЕЉЕНИХ ПАКЕТА ХРАНЕ

12. ПРЕДАВАЊЕ ПАТРОНАЖНЕ СЛУЖБЕ

13. ФАРМАКОЛОШКА УПУТСТВА

14. ЗДРАВ.- ВАСПИТНА ПРЕДАВАЊА

15. ПРЕД. О ПРОТИВПОЖАРНОЈ ЗАШТ.

16.ОБЕЗБ. ХИГИЈЕН. СРЕД.  ЗА ШКОЛУ

17. ОБЕЗБ. ХИГИЈЕН. СРЕД.  ЗА УЧЕНИКЕ

18. ОБЕЗБ.  ЕДУКАТИВНО ПРОП. СРЕД.

Број

62

24

32

26

40

69

253

61

4+4

40

20

ДА

ДА

4

ДА

ДА

ДА

ДА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *