30 Oct

Акција селу у походе – Горња Сабанта

Последња у овој години акција „Селу у походе“ је релизована 30. октобра, у Горњој Сабанти уз подршку Града и сарадника из Дома здравља, Хитне медицинске помоћи, Апотекарске установе, Завода за стоматологију, Центра за социјални рад, Пољопривредне станице, Саобраћајне полиције, Ватрогасне спасилачке јединице, Института за јавно здравље, Савета месних заједница и волонтера Омладинске теренске јединице Црвеног крста Крагујевац. Циљ акције јесте, да се приближимо мештанима, да им омогућимо да обаве рaзличите врсте првентивних прегледа, да добију савете и информације и да уз чашицу разговора понекад олакшају душу са оним што их тишти. Због разуђености села, један број старијих, тешко покретних мештана смо комбијем довозили до амбуланте, а оне непокретне су обишли и прегледали лекари хитне медицинске помоћи.

 Сарадници из пољопривредне станице су помогли да добију информације везане за што бољи род и принос.

За децу из нижих разреда основне школе и предшколце су организована предавања од стране саобраћајног полицајца и ватрогасца о безбедности, а након тога су обављени стоматолошки прегледи и подељени хигијенски пакетићи. За све ученике је реализована радионица из Програма  превенције трговине људима, а за ученике виших разреда курс из прве помоћи.

 Центар за социјални рад је одобрио једнократне новчане помоћи за десет најугроженијих породица а Црвени крст је пружио подршку у одећи и обући.

Заједно смо допринели да ова акција траје већ 41 годину. Града Крагујевац је препознао њен значај и део њихове финансијске подршке омогућава да овакав пример добре праксе буде у будућности још бољи .

  • БРОЈ ПРЕГЛЕДА ОПШТЕ ПРАКСЕ -31
  • БРОЈ ПРЕГЛЕДА НА ТЕРЕНУ – 7
  • БРОЈ СТОМАТОЛОШКИХ ПРЕГЛЕДА – 32
  • БРОЈ ГИНЕКОЛОШКИХ ПРЕГЛЕДА -9
  • БРОЈ ИНТЕРНИСТИЧКИХ ПРЕГЛЕДА – 9
  • БРОЈ ОРЛ ПРЕГЛЕДА – 41
  • БРОЈ ПРЕГЛЕДА КРВИ НА ГЛУКОЗУ -21


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *