08 Apr

Акција ”Корпа доброте”

Свако може у складу са својим могућностима да помогне да се смањи сиромаштво и обрадује породице које са малим приходима тешко живе. У простору DELTA PARKА/ТEMPO 8. априла текуће године, реализовали смо још једну акцију „Корпа доброте“ у којој је учествовало 4 запослена, 6 младих волонтера Омладинске теренске јединице и 4 старија волонтера из Кутка за квалитетније старење. Ниједном од њих није било тешко да стоји крај корпе и уз осмех се љубазно захвали сваком купцу који је донирао робу. На истом задатку млади и старији волонтери су показали јединствен дух и вољу за хуманошћу.

Прикупљање разних врста артикала се показало у односу на прошлу акцију веома успешно. Храна и хигијена највише користе породицама а слаткиши попут чоколада и бомбона највише обрадују најмлађе .

Суграђани су показали велику хуманост а у знак захвалности су сви добили симболичан поклон од волонтера Црвеног крста. Такође, заинтересовано су прилазили  нашем штанду и том приликом смо им делили информативан матерјал о нашим активностима које спроводимо читаве године а у складу са њиховим интересовањима.

Како бисмо мотивисали што већи број суграђана да се одазове акцији, поред информације на фејсбук старници Црвеног крста Крагујевац, подршку су нам пружиле и радио станице као и интернет портали.

Након акције, волонтери су помогли да формирамо 20 пакета мешовите садржине који су подељени угроженим породицама који имају децу са потешкоћама у развоју и за неколико старијих мештана са села.

Највећа захвалност хуманим суграђанима је што знају да ће неколико породица Ускршње празнике  дочекати спокојније и срећније.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *