15 Sep

Акција „Корпа доброте“

Помагање другима који се налазе у деликатнијим животним ситуацијама него ми, има позитивнији утицај на наш живот него што мислимо. Брига о другима утиче на нас и наше здравље, активирајући посебан сплет емоција који смањује стрес и активирањем хормона среће. Помагање је хумано, али помагати из правих разлога је још важније за квалитетан живот нас и људи  који су у невољи.

Одатле проистиче рад Црвеног крста Крагујевац, а пре свега рад волонтера који су 15. септембра током акције Корпа доброте предано и са пуно воље дежурали поред корпи и мотивисали суграђане да помогну. Након акције је прикупљено довољно артикала да се оформе пакети мешовите садржине за најрањивије породице. Поред пакета хране и хигијене, суграђани су поклањали школски прибор и по коју играчку. Највише су се обрадовале породице са децом која имају здравствене проблеме .

Заједништво је најбитније и исказује се кроз овакве и сличне активнсоти. Чињеница је да када некоме помогенемо се осећамо лепо и испуњено. Овом активношћу смо започели Месец солидарности, који ће и у наредним данима бити испуњен хуманошћу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *