Светски дан хране
Црвени крст Крагујевац у оквиру својих акција и активности од самог почетка школовања, учи децу правилној исхрани-кроз разговоре у оквиру курса „Основи хигијене“, „Прва помоћ“, Школице Подмлатка, квиза „Шта знаш о Црвеном крсту“. Ове године, Светски дан хране, 16. октобар, обележен је под слоганом: „Гаји, храни, подржавај. Сви заједно. Наше акције наша су будућност” са фокусом на смањење броја гладних. У тренутку када се наша земља и земље широм света баве пандемијом болести КОВИД-19 и њеним последицама, акценат је стављен на важност хране посебно за сиромашне породице у којима је пандемија довела до још израженије економске кризе. Црвени крст је уз помоћ донатора обезбедио подршку пре свега угроженим породицама које користе топли оброк народне кухиње и обагатио 870 топлих оброка са воћем и млеком. У договору са сарадницима Прве техничке школе, ученици прехрамбреног смера су организовали сликовиту презентацију о здравој храни и њен утицај на свакодневни живот људи. Уз помоћ дигиталне технологије су изнели занимљиве информације о начину производње, преради и конзумирању хране. Дугогодишња волонтерка Црвеног крста Крагујевац је присуствовала изложби и разговарала са младима о храни на којој су одрастале старије генерације, када није била брзе храна и напитака.