15 Jul

Дечја песма, игра и смех у одмаралишту Црвеног крста Србије “Криста Ђорђевић”

Све активности су ми занимљиве, али ја највише волим пливање и кад се после ручка сва деца заједно играју и такмиче. Обожавам када цртамо и правимо разне ствари. Храна је јако укусна и упознао сам пуно другара који нису из Крагујевца, са њима је баш забавно“.

„Од свих активности, највише  волим када дође време за радионице. Правили смо свашта.

Као најлепшу успомену издвајам специјалну диплому коју сам освојила за активност Музичке столице“.

Ово су само неки утисци деце која се налазе на мору у Одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима, Република Црна Гора. Црвени крст Србије је у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ове године обезбедио средства за опоравак социјално угрожене деце, а од прикупљених средстава из „Трке за срећније детињство“, деветнаесторо крагујевачке деце је било опремљено за пут.

Већина деце први пут борави на мору. На располагању им је плажа Одмаралишта уз стални надзор васпитача и спасилаца, а непливачима је обезбеђена школа пливања. Радионице у оквиру “Летње школе Подмлатка” Црвеног крста Србије, реализују  млади едуковани волонтери. Деца су кроз радионице, упозната са организацијом Црвеног крста и њеним основним принципима, стичу основна знања и вештине из прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења, као и да се едукују кроз програме “Промоција хуманих вредности”, “Борба против трговине људима” и да учествују у радионицама у складу са својим интересовањима. Вечерњи сати су осим едукативних, испуњени разним садржајима културно забавног карактера (маскенбал, представе, караоке, квизови), а посебно задовољство за децу представљају музичке вечери.


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *